För den som är lika intresserad av kroppens egna siffror som jag

När jag lägger upp mina blodvärden här på bloggen, eller ringer Kerstin och frågar om dom, så väljer jag alltid ut de jag är mest nyfiken på just då. Faktum är att det är en mycket större mängd prover som tas, men de är rätt ointressanta från den punkt där jag nu står. Så här såg mina blodprover ut för två veckor sedan, den 17 september, samt i tisdags den 2 oktober. De som inte ligger inom intervallet har jag rödmarkerat:

17 sep 2 okt Intervall
Albumin 39 36-48
Kreatinin 69 <90
P-ASAT 1,26 <0,61
P-ALAT 1,9 <0,76
Leukocyter 2,7 4,3 3,5-8,8
Hb 104 107 117-153
Trombocyter 107 109 165-387
Neutrofila 0,5 2 1,6-7,5
Lymfocyter 1,4 1,4 1,0-4,0
Magnesium 0,76 0,79 0,70-0,95
Jag vet inte vad andra anser, men jag tycker att det här är OTROLIGT fascinerande, intressant och häpnadsväckande. Vi går omkring och bär på det mest komplexa maskineriet som existerar och varje sekund, dygnet runt, hela livet så pågår fullt arbete inom oss. Jag suger åt mig av alla detaljer och helt naturligt så har mitt intresse för speciellt blodsystemet vuxit enormt och jag delar gärna med mig av de kunskaper jag har! Om det är någon som har frågor, funderingar eller åsikter så svarar jag gärna eller tar reda på.